MEMBRU GRUP VOLKSWAGEN
Modele
Ateca
Ibiza
Toledo
Leon
Leon ST
Leon X-Perience
Leon CUPRA

Informatii despre motoarele Diesel

Verificati daca masina Dvs este afectata

Pentru a face lucrurile cat mai simple pentru Dvs, atat in cazul in care masina Dvs SEAT este afectata, cat si in cazul in care nu este, am pus la punct un instrument care, prin intermediul seriei de sasiu (numarului de identificare) a masinii Dvs, va confirma daca este afectata sau nu.

Pentru intrebari, va rugam sa apelati call center-ul nostru la numarul 021.200.09.02.*

*numar cu tarif normal, apelabil din orice retea de telefonie

> Catre verificare serie de sasiu (numar de identificare) masina

Dvs sunteti prioritatea noastra

Avand in vedere investigatia asupra motoarelor Diesel ale Volkswagen AG, va informam ca toate autoturismele SEAT noi dotate cu motoare EU6 corespund cerintelor legale fara exceptie. Mai mult decat atat, dorim sa va asiguram ca toate motoarele sunt sigure pentru conducere. Multumim pentru intelegere.

Declaratia Consiliului de Supraveghere al Volkswagen AG

Consiliul de supraveghere al Volkswagen AG a analizat in detaliu in sedinta sa din 25.09.2015 situatia actuala. Compania regreta situatia creata si declara ca va face eforturi pentru clarificarea situatiei, stabilirea responsabilitatilor si luarea masurilor ce se vor dovedi necesare.

FAQ - Intrebari frecvente

> Sunt implicate si vehicule SEAT? Daca da, cate?
SEAT a asamblat in total 700,000 de autovehicule cu motor tip EA 189 dintr-un total de aproximativ 11 milioane anuntate de catre Grupul Volkswagen. Cele 700,000 de autovehicule au fost distribuite prin reteaua de vanzare internationala.

> Cum pot afla daca masina mea este afectata?
Pe acest site puteti verifica acum daca masina Dvs. SEAT este afectata sau nu, folosind seria de sasiu (numarul de identificare) a masinii.

> Unde se afla seria de sasiu (numarul de identificare) a masinii mele?
Seria de sasiu (numarul de identificare) a masinii este o combinatie unica de 17 cifre si litere; o regasiti pe Certificatul de Inmatriculare (talon) si de asemenea pe masina Dvs.

> Ce trebuie sa fac daca masina mea este afectata?
Va vom informa cat mai curand posibil. In momentul de fata, Grupul Volkswagen lucreaza impreuna cu departamentele de dezvoltare pentru a implementa masurile tehnice necesare.

> Ce motoare sunt implicate exact?
Autovehiculele afectate sunt cele echipate cu motoare Diesel EU5 de tip EA 189, de 1.2 l, 1.6 l si 2.0 l, cu 3 si 4 cilindri.
SEAT va va informa asupra tuturor detaliilor referitoare la masinile implicate. Puteti continua sa folositi in siguranta autoturismul ca parte a vietii Dvs cotidiene.

> Autoturismele SEAT implicate sunt sigure pentru conducere?
Confirmam faptul ca toate autoturismele sunt absolut sigure si pot fi conduse fara restrictii. Investigatia are ca obiect exclusiv emisia de substante poluante de catre motor.

> Este folosirea acestor motoare ilegală în Europa?
Grupul Volkswagen investighează în prezent dacă există abateri de la reglementările europene privind emisiile. Va vom informa cat mai curand posibil.

> Ce trebuie să fac dacă suspecteaz că autoturismul meu ar putea fi echipat cu un motor afectat?
In cazul in care este necesara o masura de service, proprietarii vor fi instiintati sa mearga la orice service autorizat pentru a se lua masurile tehnice adecvate. Grupul Volkswagen garanteaza ca aceasta nu va presupune costuri din partea Dvs. Suplimentar, pe acest site, exista un instrument disponibil pentru Dvs pentru a verifica daca masina Dvs este afectata sau nu.

> Va implica costuri din partea mea?
Grupul Volkswagen îşi asumă responsabilitatea totala şi va acoperi costurile masurilor necesare.

> Am cumparat un autoturism nou care nu mi-a fost livrat incă. Este autoturismul meu implicat?
Toate autoturismele SEAT noi din UE dotate cu motoare conforme cu EU6 corespund cerintelor legale fara exceptie.

> Trebuie sa ii fac inspectie tehnica masinii mele?
Nu. Toate autoturismele sunt sigure si pot fi conduse fara restrictii.

> Sunt implicate si motoare EU6?
Nu, toate autoturismele SEAT noi din UE dotate cu motoare conforme cu EU6 corespund cerintelor legale fara exceptie.

> Ce modele SEAT sunt implicate?
Modelele implicate sunt: Ibiza SC, Ibiza 5D, Ibiza ST, Leon II, Altea, Altea XL, Altea Freetrack, Toledo III, Noul Toledo, Exeo, Exeo ST si Alhambra.